ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд США заборонив UMH Group використовувати бренд Forbes

Заборону аргументовано цензурою і порушенням принципів незалежної журналістики

Суд США заборонив UMH Group використовувати бренд Forbes

Американський суд заборонив використовувати UMH Group (Український Медіа Холдинг) бренд Forbes, підтвердивши законність підстав для відкликання ліцензії.

Про це повідомляє ЛІГА.net.

У Forbes Media LLC уточнили, що суд Нью-Йорка 20 квітня в суперечці між українським видавцем журналу Forbes Україна - UMH - і американським видавничим домом Forbes Media LLC виніс рішення на користь останнього і відкликав ліцензію у Forbes Україна.

UMH заборонили використовувати торгову марку видання Forbes, у тому числі Forbes Україна, чи будь-яке інше використання товарного знака у пресі, інтернет-ресурсах або мобільних додатках.

Суд вважає законним розірвання ліцензійної угоди Forbes Media LLC з UMH "через цензуру і порушення принципів незалежної журналістики".

Нагадаємо, на початку серпня 2015 року американський уряд застосував санкції проти власника UMH Сергія Курченка, відмовивши в доступі до ТМ Forbes, його контенту і домену. Українському Forbes довелося переїхати на тимчасовий домен forbes.net.ua. Тоді в UMH вирішили, що Forbes Media порушило їхні права за чинним договором, оскільки ліцензію оплачено до кінця 2018 року.

У січні інтернет-версія українського Forbes повернулася на старий домен forbes.ua. Таке рішення було прийнято Садгірським судом Чернівців у грудні 2015 року. При цьому у Forbes Media заявили, що не знають про повернення УМХ домену ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram