ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ порушило справу про відмову "Укрнафти" віддавати газ на потреби населення

У 2014 році компанія не передала "Нафтогазу" 1,7 млрд кубометрів.

НАБУ порушило справу про відмову "Укрнафти" віддавати газ на потреби населення
Фото: ukrnafta.com

Національне антикорупційне агентство веде досудове розслідування за фактом відмови "Укрнафти" віддати газ, видобутий 2014 року, на потреби населення.

Про це стало відомо з визначення Солом'янського районного суду Києва від 20 квітня, в якому детективам відмовлено в тимчасовому доступі до окремих документів "Укрнафти".

"Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 26 листопада 2014 року №211-р "Про затвердження прогнозованого балансу надходження і розподілу природного газу на 2014 рік",  "Укрнафта" 2014 року мала видобути 1,756 млрд куб. м газу і продати його НАК "Нафтогаз Україна" для формування ресурсу газу, який використовують для потреб населення за закупівельними цінами, встановленими НКРЕ", - йдеться в документі.

"Нафтогаз" цього газу не отримав і був змушений використовувати для потреб населення 1,606 млрд куб. м імпортованого газу.

Різниця між ціною імпортного газу та встановленою НКРЕ ціною продажу газу "Укрнафтою" може свідчити про заподіяння збитків "Нафтогазу" в особливо великих розмірах.

Стаття 10 закону "Про основи функціонування ринку природного газу", який був чинним до 1 жовтня 2015 року, передбачала, що підприємства, де частка держави у СФ становить 50% і більше, зобов'язані щомісячно продавати весь товарний газ "Нафтогазу" для формування ресурсу газу , який використовується для потреб населення за цінами, які щорічно встановлює НКРЕ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram