ГоловнаЕкономікаБізнес

Пайєтт назвав маріупольських металургів прикладом стійкості українського народу

Посол США побував на ММК.

Пайєтт назвав маріупольських металургів прикладом стійкості українського народу
Фото: facebook.com/usdos.ukraine

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт відвідав Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча, власником якого є група "Метінвест". Про це пише 24 канал.

Пайєтт зазначив, що вражений тим, що незважаючи на складні обставини, життя маріупольців протікає в нормальному руслі. Маріуполь, у якому розташовані два найбільші українські металургійні комбінати, вже майже два роки є прифронтовим містом, зазнавав обстрілу.

Пайєтт відзначив роль групи "Метінвест" у встановленні мирного життя у місті і оцінив великий внесок підприємств групи у соціальний та економічний розвиток Маріуполя.

За останній рік компанія вклала 90 мільйонів гривень у соціальні проекти Маріуполя. Загалом з 2010 року соціальні інвестиції "Метінвесту" у розвиток всіх основних міст присутності становлять 450 мільйонів гривень, повідомляється у прес-релізі компанії.

На ММК імені Ілліча Джеффрі Пайєтт відвідав майданчик, де реалізовують найбільший екологічний проект в Україні - модернізація агломераційної фабрики.

"Метінвест" - один з найбільших експортерів та імпортерів у торгових відносинах з США. Ми дуже зацікавлені, щоб це партнерство росло і розвивалося. Величезне враження справили інвестиції, які, незважаючи ні на що, компанія вкладає у свої екологічні проекти. "Метінвест" - приклад надзвичайної стійкості українського народу", - сказав Пайєтт.

За словами гендиректора комбінату Юрія Зінченка, проект реконструкції аглофабрики передбачає інвестиції на суму 220 мільйонів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram