ГоловнаЕкономікаБізнес

Внешэкономбанк почав пошук покупців на ІСД

Росія намагається позбутися збиткового активу.

Внешэкономбанк почав пошук покупців на ІСД
Фото: depo.ua

Російський Внешэкономбанк почав активний пошук покупців на українську металургійну корпорацію "Індустріальний союз Донбасу", яку він фактично контролює як кредитор.

Про це пише

"Коммерсант" з посиланням на свої джерела.

В ІСД входять українські Дніпровський меткомбінат імені Дзержинського

, Алчевський меткомбінат і "Алчевський коксохім", угорська ISD Dunaferr і польська ISD Huta Chestochowa. 2015 року українські меткомбінати ІСД отримали збиток у розмірі 24,8 млрд гривень.

Переговори про продаж активів "тривають на рівні перших осіб". З боку ВЭБ це голова банку Сергій Горьков, а коло потенційних покупців - майже всі російські й українські галузеві гравці, в тому числі "Метінвест" Ріната Ахметова, а також фінансові інститути. Знайти покупця поки що не вдалося. Українські бізнесмени не мають грошей, а російські металурги ще кілька років тому вважали активи непривабливими.

Офіційних коментарів ні ВЭБ, ні ІСД не надали.

Нагадаємо, на початку 2010 року група російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним за участю ВЭБ придбали 50% + 2 акції корпорації ІСД, яка переживала скрутні часи через кризу. Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися Сергій Тарута і Олег Мкртчан. Зараз частку Тарути арештовано за позовом ВТБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram