ГоловнаЕкономікаБізнес

Айтішникам запропонували віддавати "десятину" на реформи в країні

Роман Хміль думає про повернення в IT

Айтішникам запропонували віддавати "десятину" на реформи в країні
Фото: innovations.com.ua

Звільнившись із Мінінфраструктури, Роман Хміль запропонував айтішникам віддавати "десятину" на реформи в країні. Про це він написав у колонці на сайті DOU.

Хміль повідомив, що подумує повернутися в IT-бізнес і створити компанію, яка фінансуватиме реформування України.

"Що коли створити IT-компанію, у якій частину зарплат, а також частину прибутків автоматично переказувати до фонду, що фінансуватиме різні громадські ініціативи з реформування країни. Адже не секрет, що волонтери без фінансової підтримки довго працювати не можуть, а грантів не вистачає, і процес їх отримання дуже тривалий і трудоємний", - зазначив він.

Згідно з ідеєю Хміля, в його аутсорсинговій компанії програмісти відраховуватимуть 10% своїх доходів у фонд підтримки реформ, а власник - чверть. При цьому співробітники увійдуть у незалежну наглядову раду і зможуть визначати, куди направляти кошти і в якому обсязі.

За його оцінками, така компанія зможе створити фонд обсягом 5 млн доларів на рік.

Нагадаємо, Хміль - один із найвідоміших українських IT-менеджерів. У 2002 заснував компанію SourceValley (яка у 2006 перетворилася у GlobalLogic Ukraine), у 2012-2014 обіймав посаду операційного директора компанії Ciklum, у 2014-2015 був директором фонду BrainBasket, у 2015-2016 займався розвитком дорожнього департаменту в Міністерстві інфраструктури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram