ГоловнаЕкономікаБізнес

"Іллічівський ОЖК" просить НАБУ захистити підприємство від можливого захоплення

Комбінат заявив про рейдерську атаку

"Іллічівський ОЖК" просить НАБУ захистити підприємство від можливого захоплення

В Одеській області вчинено спробу рейдерського захоплення "Іллічівського олійно-жирового комбінату". Про це заявила Наталія Домбровська, голова наглядової ради компанії "Олір Різорсес", яка є оператором олієвантажних потужностей, що належать Іллічівському ОЖК, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу підприємства.

За її словами, ініціатором рейдерської атаки стало ДП "Одеське обласне об'єднання шовківництва "Облшовк".

Як зазначається, на брифінгу один зі співакціонерів Іллічівського ОЖК Василь Калашник повідомив, що в п'ятницю, 13 травня, на підприємство приїхало близько 50 осіб характерної спортивної зовнішності в супроводі представників Генпрокуратури, чиї посвідчення були видані ще екс-генпрокурором Віктором Шокіним.

За даними видання, виявилося, що "групу супроводжує прокурор Генеральної прокуратури України Петро Фіцай, який має на руках рішення Печерського районного суду міста Києва від 26 квітня 2016 року, згідно з яким все майно "Іллічівського олійно-жирового комбінату" має бути заарештовано і передано на зберігання згаданому підприємству "Облшовк".

При цьому, як повідомляють співакціонери олієжиркомбінату, Іллічівський ОЖК знаходиться у стані банкрутства. Його майно перебуває в заставі ПАТ "Дельта Банк" і грошові кошти, одержані від його продажу, буде спрямовано на погашення заборгованості "Дельти" перед своїми вкладниками, а пропонована "Облшовком" процедура передачі майна юридичних осіб в управління третім особам "взагалі суперечить українському законодавству, але часто використовується в рейдерських схемах".

За повідомленням співакціонерів Іллічівського ОЖК, про спроби Петра Фіцая передати майно ІОЖК, всупереч процедурі банкрутства, в "оперативне управління" і "на відповідальне зберігання" маловідомому підприємству "Облшовк", було відомо ще два місяці тому, оскільки "Печерський суд Києва вже ставав на сторону підприємства і відхиляв клопотання Фіцая в березні 2016 року".

Представники Іллічівського ОЖК додають, що вони так і не змогли знайти підприємство "Облшовк" за адресою його реєстрації, і жодного стосунку це держпідприємство ні до олійно-жирової галузі в цілому, ні до ПАТ "Іллічівський ОЖК" не має.

Більш того, за даними підприємців, після смерті попереднього керівника "Облшовк" залишався без нового директора більш як два роки, і його термінове призначення у березні 2016 року представники Іллічівського ОЖК також розглядають як один з етапів підготовки до "силового захоплення" підприємства.

"Підприємство "Облшовк" нібито знаходиться за адресою м. Одеса, вул. Успенська, 42. Але коли адвокати і юристи нашої компанії поїхали за вказаною адресою, то виявилося, що приміщення, адреса якого вказана в уривку з судового рішення, немає: вони орендували там приміщення ще 10 років тому, а тепер там 2-3 роки будинок, викуплений приватною структурою. Виходить, що ДП "Облшовк" - підприємство-фантом, але для рейдерських схем його знову нібито запустили "в життя", - заявила Наталія Домбровська.

Так, трудовий колектив заводу підприємства звернувся по допомогу до президента України, а також у Генеральну прокуратуру, Національне антикорупційне бюро та інші правоохоронні органи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram