ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна домовилася про зниження ставки на залізничні перевезення по "Шовковому шляху"

Підписано протокол про входження України у Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут

Україна домовилася про зниження ставки на залізничні перевезення по "Шовковому шляху"

Україна домовилася, що комплексна ставка за перевезення вантажів залізницею по маршруту Україна – Середня Азія/Китай буде знижено майже на 30%.

Як повідомив у фейсбуці міністр інфраструктури Володимир Омелян, директор "Укрзалізниці" з вантажних перевезень і логістики Іван Федорко підписав у вівторок Протокол про входження України в Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут.

"Досягнуто домовленості про зниження комплексної ставки за перевезення з 5559 доларів до 3980 доларів за 40-футовий контейнер від Ізова до кордону з Китаєм (Достик). Працюємо над здешевленням Шовкового шляху!" - написав він.

Залізнична станція Ізов знаходиться у Волинській області на кордоні з Польщею. Достик розташований у Казахстані на кордоні з Китаєм.

Нагадаємо, тестовий рейс нового контейнерного потяга за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай (через Каспійське і Чорне моря) дістався до кордону Китаю на 16-й день шляху - вранці 31 січня.

Потяг у складі 10 вагонів і 20 сорокафутових контейнерів вирушив 15 січня з Чорноморська. Цей маршрут є новим напрямком "Шовкового шляху" й альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки у східному напрямку в обхід території Росії. Він включає поромні переправи Чорного і Каспійського морів (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт) і покликаний стати конкурентним порівняно з традиційним сухопутним маршрутом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram