ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд підтвердив право власності банку-кредитора на БЦ "Горизонт Парк"

Апеляційна інстанція скасувала рішення Госпсуду Києва.

Суд підтвердив право власності банку-кредитора на БЦ "Горизонт Парк"
Фото: elektraua.livejournal.com

Київський апеляційний господарський суд підтвердив право власності банку-кредитора на БЦ "Горизонт Парк".

Таке рішення було винесено в четвер у рамках повторного розгляду справи проблемного столичного бізнес-центру, пишуть Українські новини.

Зокрема, судді переглянули рішення Господарського суду Києва, винесене одіозним суддею Олександром Мандриченком, і скасували його незаконне рішення. Тож суд залишив чинним рішення Господарського суду м. Києва 2012 року про визнання права власності на всі будівлі БЦ "Горизонт-Парк", що розташований за адресою: м. Київ, вул. М. Амосова, 12.

Як раніше повідомляли ЗМІ, "Горизонт Парк" будувала відома девелоперська компанія ISA Prime Developments, одним із співзасновників якої є відомий бізнесмен Олександр Башенко. У 2006-2008 роках на будівництво бізнес-центру було залучено близько 200 млн. доларів кредитних коштів.

На фінальній стадії будівництва бізнесмен, який виступив поручителем в угоді, перестав обслуговувати кредити і передав об'єкт компанії своїх партнерів "Проект - А", яка нібито також фінансувала будівництво. Після тривалих судових процесів кредитор домігся визнання за собою права власності на "Горизонт Парк".

Однак "Проект - А" продовжив боротьбу за столичний бізнес-центр "Горизонт Парк", намагаючись всіма способами привласнити права власності, вдаючись до незаконних дій, у тому числі силового захоплення, тиску на орендарів, незаконної перереєстрації прав власності через "чорних" нотаріусів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram