ГоловнаЕкономікаБізнес

​"Нафтогаз" погасив кредит ЄБРР на $300 млн

Україна зможе знову позичити гроші протягом двох років.

​"Нафтогаз" погасив кредит ЄБРР на $300 млн
Фото: Макс Левин

Компанія "Нафтогаз України" 16 травня погасила кредит Європейського банку реконструкції і розвитку на $300 млн, який було використано на закупівлю газу взимку.

Про це повідомила прес-служба української компанії.

Кредитна лінія далі діє до 2018 року, і "Нафтогаз" зможе знову скористатися її коштами протягом наступних двох опалювальних сезонів.

"Співпраця з ЄБРР у рамках цієї кредитної лінії важлива для нас з багатьох причин. Завдяки цій співпраці не тільки було закуплено газ, необхідний Україні для проходження опалювального періоду. Отримав необхідний імпульс процес реформування корпоративного управління на підприємствах державної форми власності", - цитує прес-служба слова голови правління НАКу Андрія Коболєва.

Цієї зими за кошти кредиту ЄБРР Україна купила 1,7 млрд куб. м газу. Середньозважена вартість газу у Європі за кредитні кошти в пункті поставки становила 193 долари за тисячу кубометрів. Постачальниками газу для "Нафтогазу України" були компанії Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E.ON Global Commodities SE та Eni trading & shipping S.p.A.

Нагадаємо, 23 жовтня Україна підписала з ЄБРР трирічну поновлювану кредитну угоду на $300 млн. Протягом цього терміну "Нафтогаз" може погашати і знову позичати гроші в межах встановленої суми, щоб фінансувати авансові закупівлі газу перед опалювальним періодом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram