ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд відмовив Фірташу у визнанні вердикту Стокгольмського арбітражу з приводу ОПЗ

Ostchem Holding вимагав накласти арешт на активи заводу напередодні приватизації.

Суд відмовив Фірташу у визнанні вердикту Стокгольмського арбітражу з приводу ОПЗ
Фото: tsn.ua

Південний міський суд Одеської області залишив без розгляду клопотання Ostchem Holding (входить у Group DF Дмитра Фірташа) про визнання та надання дозволу на примусове виконання проміжного рішення Стокгольмського арбітражу в питанні боргів Одеського припортового заводу.

Визначення суду від 18 травня є в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд мотивував своє рішення тим, що Ostchem Holding замість оригіналу документа про те, що рішення Стокгольмського арбітражу набуло законної сили, подав до суду нотаріально завірену копію.

Крім того, суд вказав, що Ostchem просив арештувати активи ОПЗ, але не конкретизував, які саме.

Термін оскарження ухвали суду - 5 днів. Чи подав Ostchem Holding апеляцію, невідомо.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж 31 березня задовольнив клопотання Ostchem Holding і заборонив Одеському припортовому заводу до 31 серпня продавати свої необоротні активи. Таке рішення ухвалено через борг ОПЗ перед Ostchem у розмірі 193 млн доларів (без урахування штрафів і пені), сформований три роки тому.

Держава має намір у середині літа продати ОПЗ. Стартову ціну держпакету акцій оцінено в 13,2 млрд гривень. Голова ФДМ Ігор Білоус раніше говорив, що рішення Стокгольмського арбітражу не завадить приватизації: "Стокгольмський суд заборонив відчуження необоротних активів ОПЗ. Ми продаємо акції, а не, наприклад, окремі будівлі чи агрегати з виробництва аміаку".

Білоус також зазначав, що рішення Стокгольмського суду ще повинні підтвердити українські суди, а доти воно є необов'язковим для виконання.

За словами голови ФДМ, розбиратися з боргом буде покупець ОПЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram