ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні на 16% збільшилася кількість мільйонерів

Дохід понад 1 млн грн задекларували майже 5 тис. осіб

В Україні на 16% збільшилася кількість мільйонерів
Роман Насиров
Фото: 24tv.ua

Кількість громадян України з доходом понад 1 млн грн за підсумками декларування доходів фізичних осіб за 2015 рік збільшилася на 16% порівняно з 2014 роком і становить 4,684 тис. осіб.

Про це повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Дохід понад 1 млн грн задекларували майже 5 тис. осіб. Точніше, 4 тис. 684 осіб. Це плюс 16% до попереднього періоду... Загальна сума задекларованого доходу - 24,5 млрд грн", - сказав він.

За словами Насірова, найбільшу кількість таких осіб зафіксовано в Києві (2,2 тис.), Харкові (325), Дніпропетровську (307).

Голова ДФС також повідомив, що податкові зобов'язання зазначених осіб визначено в розмірі: з податку на доходи фізосіб 685 млн грн, з військового збору - 70 млн грн.

В цілому, за його словами, минулого року декларації про доходи подали понад 550 тис. осіб - на 8% більше, ніж у 2014 році. Загальна сума задекларованого ними доходу становить 49,5 млрд грн - на 12% вище за торішній показник.

"Ключовим фактором зростання кількості мільйонерів у країні стала девальвація національної валюти", - зазначив голова ДФС.

Нагадаємо, у Києві налічується 1600 офіційних мільйонерів.

Мільйонери Вадим Новинський, Костянтин Жеваго та Сергій Тігіпко вилетіли з топ-10 найбагатших українців, згідно з рейтингом, який складає журнал Forbes. Замість них до лідерів увійшли Олексій Вадатурський, Андрій Веревський і Леонід Черновецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram