ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман доручив уряду розглянути проблеми ГМК

Прем'єр побував на ММК імені Ілліча.

Гройсман доручив уряду розглянути проблеми ГМК
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 30 травня відвідав Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча в рамках свого візиту в місто. На підприємстві голова уряду ознайомився з реконструкцією аглофабрики - найбільшим екологічним проектом в історії незалежної України (за підсумками п'яти років інвестиції в нього становитимуть 220 млн доларів), повідомляє прес-служба підприємства.

За даними прес-служби, під час візиту на ММК ім. Ілліча голова уряду дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі організувати спеціальну нараду за участю керівників Мінінфраструктури, "Укрзалізниці", а також інших центральних органів виконавчої влади для обговорення державної політики у сфері підтримки гірничо-металургійної галузі.

"Я хочу, щоб ми сіли за круглий стіл і чітко обговорили проблеми, які потрібно вирішити, щоб не скорочувати виробництво, а розширювати асортимент продукції й експортні можливості. Експорт для нас є принципово важливим", - наголосив прем'єр.

На думку голови уряду, розвиток вітчизняних інфраструктурних проектів зможе простимулювати зростання суміжних галузей економіки, зокрема металургії. У зв'язку із цим він наголосив на важливості інвестицій групи "Метінвест" у модернізацію підприємств, додавши, що металургія належить до секторів промисловості, які необхідно розвивати. Гройсман також пообіцяв посприяти від уряду в посиленні конкурентоспроможності українських підприємств, що мають експортний потенціал.

"Програма модернізації на підприємстві дає впевненість у тому, що вже з 2017 року екологічна ситуація в Маріуполі буде поліпшуватися. За п'ять років викиди в атмосферу буде доведено до європейських стандартів. Такий шлях потрібно вітати. Я хотів би, щоб від сировинної економіки ми перейшли до економіки з високою доданою вартістю. Під час перебування в Маріуполі ми побачили, де сьогодні створюється національний продукт. ми будемо всіляко стимулювати бізнес, щоб він залучав інвестиції в будівництво нових потужностей і створення національного продукту", - сказав Гройсман.

За словами генерального директора "Метінвесту" Юрія Риженкова, група продовжує інвестувати в розвиток своїх підприємств.

"За 10 років компанія інвестувала в розвиток виробництва 5,5 млрд доларів. Ми маємо намір продовжувати модернізацію, особливу увагу приділяючи екологічній безпеці. У цій справі нам вкрай важлива підтримка керівництва країни. Без допомоги уряду у сфері справедливого ціноутворення послуг державних монополій і вирішення інфраструктурних проблем металургам буде дуже важко конкурувати на світових ринках і розвивати свої підприємства", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram