ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко запропонував "Антонову" подумати про добудову другої "Мрії"

Підприємству доручено вивчити, чи потрібен такий літак на світовому ринку.

Порошенко запропонував "Антонову" подумати про добудову другої "Мрії"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко запропонував ДП "Антонов" подумати про добудову другого літака Ан-225 "Мрія".

Про це він сказав на заходах, присвячених 70-річчю "Антонова".

"Сьогодні ми побачили можливість будівництва ще однієї "Мрії", Ан-225. Маємо корпус унікального літака Ан-70. Я ставлю завдання прорахувати всі можливості, уважно вивчити ринок і мені доповісти про можливість добудови цих символічних літаків", - заявив він.

Єдиний літак "Мрія" збудували ще 1988 року. Літак входить у парк авіакомпанії "Авіалінії Антонова". Тоді ж, наприкінці 80-х, був закладений другий літак Ан-225, але його так і недобудували.

Ан-225 створили для транспортування із заводів-виготовлювачів і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" у Казахстан. Окрім того, літак планували використовувати як повітряну стартову платформу для космічних запусків. Програму будівництва літака згорнули у зв'язку з розпадом СРСР.

Транспортник занесли в книгу рекордів Гіннеса як літак, що піднявся в повітря з максимальною вагою і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів. Він має унікальні характеристики злітної маси (600 тонн), маси перевезеного вантажу (до 250 тонн), габаритних розмірів, дальності польоту (понад 14 тис. км).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram