ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" отримав замовлення від ЗСУ на розробку бойового літака

Двигуни для літака вироблятиме "Мотор Січ"

"Антонов" отримав замовлення від ЗСУ на розробку бойового літака
Фото: EPA/UPG

Державне підприємство "Антонов" отримало замовлення від Збройних сил України на розробку бойового літака.

Про це пише "Укрінформ" з посиланням на заступника начальника озброєння Збройних сил України полковника Владислава Шостака.

"У нас є замовлення на виготовлення бойового літака. Зокрема, виконавцем такого проекту буде АНТК "Антонов". Як очікується, двигуни вироблятиме "Мотор Січ", - повідомив він на брифінгу у вівторок.

"Антонов" раніше не виробляв бойові літаки - тільки транспортні, пасажирські та спеціалізовані.

Однак у 2014 році генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа в інтерв'ю ТСН повідомив, що підприємство має можливості для виробництва винищувачів і штурмовиків. "Ми пропонували це ще у 2006 році. Було офіційно подано відповідні пропозиції. Але в той час говорили, що це нам поки що не потрібно. Сьогодні ми знову підготували пропозиції з цього питання. Ці літаки створюватимуться з залученням українських підприємств: з українськими двигунами, з українським обладнанням, з українським озброєнням. Тобто ми могли б це зробити досить ефективно. Це було б не гірше, ніж, як дехто пропонує, купувати такі літаки, наприклад, у Китаї", - розповів він.

Наприкінці 2015 року з'явилися чутки, що "Антонов" розробляє навчально-бойовий літак на двигунах АІ-222-25 заводу "Мотор Січ".

Фото: milnavigator.com

Напомним, весной 2015 года первый полет выполнил новейший украинский самолет Ан-178. Сейчас собирается первый Ан-132, являющийся обновленной версией Ан-32. Также "Антонов" занимается разработкой для Индии военно-транспортного самолета Ан двойного назначения - для военных и гражданских нужд. С Турцией достигнуты договоренности о разработке самолетов на базе Ан-158, Ан-178 и Ан-70.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram