ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд розблокував конкурс на посаду директора "Укрспирту"

Нового начальника підприємства виберуть наступного тижня

Суд розблокував конкурс на посаду директора "Укрспирту"
Одно из предприятий "Укрспирта"
Фото: 112.ua

Київський апеляційний адміністративний суд розблокував конкурс на посаду директора "Укрспирту".

Про це повідомила перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів у фейсбуці.

Номінаційний комітет визначить переможця конкурсу наступного тижня з чотирьох претендентів - трьох українців і одного іноземця. "Три конкурси щодо призначення керівника "Укрспирту", які проводили минулого року, завершилися нічим. Тому для нас було дуже важливо не допустити чергового зриву через блокування в суді", - написала Ковалів.

Нинішній конкурс оголосили наприкінці лютого 2016 року, але у квітні один з учасників конкурсного відбору - керуючий партнер одеської юридичної компанії "Де-Юре" Григорій Трипульський заблокував його. Він поскаржився до суду на непрозору роботу конкурсної комісії.

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" - найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. ДП "Укрспирт" є холдинговою компанією (з часткою держави 100%), яка об'єднує 41 український завод з виробництва спирту, лікеро-горілчаної та іншої продукції із загальною річною потужністю 31,3 млн декалітрів, розташованих у Львівській, Тернопільській, Вінницькій та інших областях .

ДП "Укрспирт" виступає як державна монополія у виробництві і реалізації спирту на внутрішньому і зовнішніх ринках, здійснює виробництво державної політики і займається організацією ефективної роботи державних підприємств спиртової галузі. У компанії працюють понад 5 тис. працівників, що робить її основним роботодавцем у селах і містах, де розташовані виробничі потужності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram