ГоловнаЕкономікаБізнес

Туреччина дозволила в'їзд українським фурам

Проблему вирішили після переговорів із послом.

Туреччина дозволила в'їзд українським фурам
Владимир Омелян
Фото: Макс Требухов

Ситуацію з в'їздом у Туреччину українських вантажівок врегульовано, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ситуацію з українськими перевізниками, які мали останніми днями певні незручності при перетині турецького кордону, - врегульовано! Хочу висловити персональну подяку послу Туреччини в Україні, який, незважаючи на вихідний день, оперативно надав допомогу. Наступного тижня проведемо додаткові консультації з турецькою стороною з метою уникнення подібних випадків у майбутньому", - написав він у фейсбуці.

Омелян також повідомив, що змінить систему видачі дозволів на міжнародні перевезення.

"Ця проблема носить і системний характер. Маємо велику кількість дозволів на міжнародні перевезення, які "гуляють" по руках і стають джерелом корупції, замість того, щоб бути в роботі. Неодноразово були випадки, коли українські перевізники скаржилися на відсутність можливості перевезти вантаж в іншу державу, а наші країни-сусіди вказують, що "на руках" у українських перевізників ще велика кількість невикористаних дозволів", - повідомив він.

Починаючи з понеділка Мінінфраструктури почне роботу з переведення 100% такої документації в режим електронної послуги, он-лайн обміну даними з митницею України і країн-партнерів щодо реальних перетинів українського кордону і суворого покарання тих перевізників або недобросовісних осіб, які створюють штучний дефіцит.

Нагадаємо, 2 червня Мінінфраструктури повідомило, що на кордоні і в портах Туреччини не пропускають транспортні засоби українських автоперевізників. Аргументація відмови полягала в тому, що нібито українські перевізники повністю використали в другому кварталі квоту разових двосторонніх дозволів на в'їзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram