ГоловнаЕкономікаБізнес

Нардеп запропонував розвивати співробітництво з Кореєю в машинобудуванні

Депутат був вражений рівнем промисловості в цій країні.

Нардеп запропонував розвивати співробітництво з Кореєю в машинобудуванні
Леонид Козаченко
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Леонід Козаченко вважає, що Україна і Корея мають великі перспективи співпраці в машинобудуванні.

Про це він сказав на міжнародному форумі "Економічне співробітництво Україна - Корея", організованому Посольством Республіки Корея в Україні, Інститутом Горшеніна і Ernst & Young.

Він розповів, що побував на кількох підприємствах в Кореї і був вражений рівнем машинобудування в цій країні. "У цьому сегменті ми могли б налагодити серйозну співпрацю, тому що скільки в нас суднобудівних підприємств у стані спокою! Далі, ми знаємо, які потужності мають машинобудівні підприємства в Україні. Думаю, що тут конкретне співробітництво з Кореєю дало б результат", - сказав Козаченко.

Для корейських підприємств, вважає Козаченко, перенесення потужностей в Україну може бути вигідним за рахунок дешевої робочої сили. "Ще одна перевага - у нас є ще кадри, які можуть сприймати сучасні технології та швидко налагодити виробництво", - сказав він. Також перспективним напрямком для обопільного співробітництва може стати авіабудування і космічна галузь.

Козаченко вважає, що Корея могла б поділитися досвідом у сфері логістики. "Якщо подивитися на сільське господарство [України], то воно втрачає до 30% прибутку саме через те, що в нас не розвинена логістика. Нам потрібно дуже багато в цьому напрямку працювати", - сказав народний депутат.

Сільське господарство є ще одним перспективним напрямком співпраці.

У цілому Козаченко вважає, що Україні є чого повчитися в Кореї. "Якщо подивитися за останні 40 років, ВВП на одну людину в цій країні виріс у 350 разів. Можете собі уявити, що це за зростання. Звичайно, для цього потрібно було докладати зусилля, проводити реформи. Це саме те, що потрібно робити нашій державі. У цьому плані співпраця з Кореєю має стратегічне значення", - заявив він.

Козаченко додав, що сьогоднішній форум є безпрецедентним в історії українсько-корейського співробітництва, та висловив надію, що він дасть значну користь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram