ГоловнаЕкономікаБізнес

Львівська область побудує логістичний хаб біля кордону з Польщею

Склади будуть розташовані на території Яворівського району

Львівська область побудує логістичний хаб біля кордону з Польщею
Фото: logistoffice.com

Львівська область побудує великий логістичний хаб біля кордону з Польщею.

Про це сказав на міжнародному форумі "Економічне співробітництво Корея - Україна", організованому посольством Республіки Корея в Україні, Інститутом Горшеніна та Ernst&Young, радник голови ЛьвівОДА з питань інвестицій Роман Матіс.

"Зі збільшенням виробництва у Львівській області навіть на сьогодні маємо велику проблему з логістичними центрами. Багато виробників використовують центри, які знаходяться у Польщі. Наявні на території області вже переповнені, можливості отримати там місце для складування продукції немає, і доводиться розглядати логістичні центри у найближчих сусідів. Тому ми зараз інтенсивно працюємо над проектом великого сухопутного логістичного хабу на території Львівської області. Швидше за все, це буде територія Яворівського району, де у нас є величезна ділянка під індустріальний парк. Я впевнений, що ми там будемо розглядати не виробництво, а розвиток логістичного хабу, тому що він дасть можливість працювати на європейські ринки за потреби", - розповів він.

Матіс також повідомив, що збільшити виробництво у Львівській області вдалося в тому числі за рахунок нової програми "Львівщина - фабрика Європи".

"Ми працюємо над стратегією залучення максимально великої кількості інвестицій. Стратегією, яку ми для себе назвали "Львівщина - фабрика Європи". Вона дуже проста, тому що довгострокові стратегії у сьогоднішній час для нас неможливі, оскільки рішення потрібні вже зараз. Зміст цієї стратегії зводиться до дуже простих кроків. Це звернення до компаній які 15-20-25 років тому прийшли з виробництвом на східноєвропейські ринки. Тоді вони у Польщі, Словаччині, Румунії шукали доступну робочу силу, доступну сировину, доступні ресурси", - розповів Матіс.

Він підкреслив, що за 15-20 років у цих країнах все змінилося, і порівняно з ними Україна має ті самі конкурентні переваги, які раніше мали вони самі.

Тільки цього року вдалося перенести у Львівську область одну компанію з Румунії і компанію з Польщі, розповів Матіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram