ГоловнаЕкономікаБізнес

У Полтавській газонафтовій компанії пройшли обшуки

ПГНК належить британській JKX Oil&Gas.

У Полтавській газонафтовій компанії пройшли обшуки

Національна поліція 14 червня провела слідчі заходи в офісі Полтавської газонафтової компанії і в будинках її керівництва в рамках розслідування за підозрою в несплаті податків.

Про це повідомляють на сайті британської JKX Oil&Gas, яка володіє ПГНК.

"JKX Oil&Gas підтверджує, що вчора українська поліція відвідала українську дочірню компанію і помешкання двох її старших співробітників, без попереднього повідомлення, з метою пошуку документів у зв'язку з розслідуванням претензій стосовно, імовірно, недоплачених компанією податків", - йдеться в повідомленні.

JKX зазначає, що ПГНК співпрацює зі слідством, але при цьому вважає дії прокуратури, яка ініціювала обшуки, невиправданими.

Нагадаємо, найбільші акціонери JKX Oil&Gas - структури Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (володіє 27,5% JKX, проте не контролює компанію), Олександра Жукова (володіє 11,45%). Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.

14 січня 2015 року Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма за позовом JKX Oil&Gas проти України ухвалив проміжне рішення і зобов'язав Україну тимчасово утриматися від застосування до компанії ренти понад 28%. Це рішення не було імплементоване в Україні: Печерський районний суд Києва підтвердив це рішення, але Мін'юст виграв апеляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram