ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ повідомило підсумки обшуку в МАУ

Справа стосується сплати авіаційних зборів

НАБУ повідомило підсумки обшуку в МАУ
Фото: www.vacc-ua.aero

У результаті обшуку в офісних приміщеннях авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) вилучено документи та інші носії інформації в рамках розслідування проти посадових осіб Державної авіаційної служби.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Обшук почався у першій половині дня 14 червня і тривав до 4:00 15 червня.

Бюро підкреслює, що причиною для обшуку стала відмова авіакомпанії добровільно надати необхідні матеріали за запитом НАБУ. Запит надіслали наприкінці квітня 2016 року.

Справу розслідують за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Раніше начальник відділу з питань роботи зі ЗМІ НАБУ Володимир Польовий повідомив видання ЛІГА.net, що розслідуються зловживання посадових осіб Державіаслужби в період з січня 2014-го по грудень 2015 року.

Метою обшуків він назвав вилучення документів, які могли б підтвердити заборгованість МАУ перед державою в розмірі 150 млн грн. Ці кошти авіакомпанія мала заплатити за перевезення пасажирів і вантажів як обов'язкові збори, але не зробила цього за сприяння посадових осіб Державіаслужби, пояснив Польовий.

МАУ у своєму повідомленні розцінила обшук як тиск, спрямований на те, щоб змусити авіакомпанію оплатити авіаційні збори, суперечка про законність яких зараз розглядається в суді.

Нагадаємо, після банкрутства "АероСвіту" найбільшим гравцем на внутрішньому ринку авіаперевезень в Україні стала авіакомпанія МАУ Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram