ГоловнаЕкономікаБізнес

Спеціаліст Світового банку може очолити ДП "Дорінвест"

За крісло голови підприємства триває боротьба між різними політичними силами.

Спеціаліст Світового банку може очолити ДП "Дорінвест"
Фото: www.cifnews.com

Державне підприємство "Дорінвест", що підкоряється Державному агентству автомобільних доріг України ("Укравтодор") і супроводжує проекти будівництва та ремонту доріг за рахунок міжнародних фінансових організацій, може очолити фахівець Світового банку з питань транспорту Євген Булах.

Про це УНІАН повідомило джерело в Міністерстві інфраструктури.

За словами джерела, протягом останніх тижнів триває боротьба за крісло голови "Дорінвеста" між різними політичними силами.

"Після того, як Омелян ухвалив рішення звільнити попереднього керівника Романа Гнатенка, представники різних політичних сил включилися в цей процес. Іде величезний тиск, зокрема, з боку народних депутатів", - сказало джерело.

Він зазначив, що "Дорінвест" може очолити Євген Булах. "Така ймовірність є. Це сприятиме як збільшенню довіри міжнародних партнерів до України, так і більш ефективному і прозорому використанню коштів", - сказав співрозмовник.

Також джерело додало, що позиція міністра полягає в тому, що державні компанії повинні очолювати професіонали, вільні від політичного впливу та без корупційного шлейфу. "Але за "хлібні" місця точиться справжня боротьба. Ніхто не хоче просто так втрачати вплив над використанням державних коштів", - зазначило джерело.

Компанія "Дорінвест" підпорядковується Державному агентству автомобільних доріг України ("Укравтодор"), вона супроводжує проекти будівництва та ремонту доріг за рахунок міжнародних фінансових організацій. Раніше у ЗМІ повідомлялося, що Роман Гнатенко є кандидатом на пост голови "Укравтодору", саме його кандидатуру лобіює у фракції "Блок Петра Порошенка", а саме - заступник голови фракції Анатолій Матвієнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram