ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада ратифікувала угоди про повітряні перевезення з 4 країнами

Україна розширює географію польотів вітчизняних авіакомпаній.

Рада ратифікувала угоди про повітряні перевезення з 4 країнами
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада ратифікувала угоди про повітряне сполучення з Кіпром, Грецією, Угорщиною і Польщею.

За ухвалення законопроекту №0099 (про авіасполучення з Кіпром, - ред.) проголосували 269 депутатів при мінімально необхідних 226. Цю угоду підписали 8 листопада 2012 року в Нікосії. Її ратифікація дозволить розширити географію польотів українських авіакомпаній.

За прийняття законопроекту №0101 (про авіасполучення з Грецією, - ред.) проголосували 279 депутатів при мінімально необхідних 226. Цю угоду підписали 6 жовтня 2011 року в Афінах.

За ухвалення в цілому законопроекту №0098 (про міжнародні комбіновані перевезення з Угорщиною, - ред.) проголосували 243 депутати. Цю угоду підписали 28 березня 2013 року в Будапешті. Згідно з нею, перевезення вантажів транспортним засобом від спільного кордону до термінала для комбінованих перевезень, який розташований за не більш ніж 60 км від спільного кордону України та Угорщини й у зворотному напрямку з метою виконання комбінованого перевезення, здійснюється без дозволу на перевезення автошляхами, а також на території України - без сплати дорожніх зборів, а на території Угорщини - без сплати податку на автотранспортні засоби.

За прийняття в цілому законопроекту №0100 (про повітряні перевезення з Польщею, - ред.) проголосували 272 нардепи.

Угоду підписали 12 березня 2013 року в Києві. Згідно з нею, країни мають право призначити одне або більше авіапідприємств для експлуатації авіамаршрутів. Україна і Польща в максимально можливому обсязі звільняють його чи їх від податків, зборів і мит.

Нагадаємо, в травні Естонія запровадила "відкрите небо" для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram