ГоловнаЕкономікаБізнес

Український бізнес долучився до альянсу з Китаєм

УСПП стала співзасновником торгово-промислового альянсу "Один пояс, один шлях"

Український бізнес долучився до альянсу з Китаєм

Бізнес-об'єднання 21 країни Азії та Європи, в тому числі Українська спілка промисловців і підприємців (УСПП), заснувало торгово-промисловий альянс "Один пояс, один шлях" (Belt&Road Industrial and Commercial Alliance, BRICA).

Церемонія заснування BRICA відбулася 16 червня у Пекіні, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми хотіли б, щоб наші партнери розглядали нашу країну не тільки як транзитну зону для постачання товарів до Європи, а й як майданчик для створення нових виробництв", - заявив у Пекіні перший віце-президент УСПП Василь Хмельницький.

За його словами, УСПП сподівається на додаткове залучення інвестицій і просування інтересів українського бізнесу завдяки заснуванню нового альянсу.

BRICA - неурядова міжнародна організація, яка об'єднує національні бізнес-асоціації країн Азії та Європи. Назву "Один пояс, один шлях" запозичено в однойменної ініціативи уряду КНР, націленої на формування нової моделі міжнародного співробітництва та розвитку взаємодій за участю Китаю. Для реалізації цієї стратегії Китай створив окремий фонд фінансування, в який вже внесено понад $40 млрд статутного капіталу.

Василь Хмельницький - відомій український підприємець. Інвестує у розвиток різних бізнесів в Україні, таких як UDP (девелопмент), "Біофарма" (фармацевтична галузь), Star Media (виробництво кіно- і телепродукції), РТМ (національний оператор реклами). Фонд Василя Хмельницького K.Fund підтримує цілу низку освітніх і громадських ініціатив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram