ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" планує погасити податковий борг за три роки

Компанія представила основні положення плану санації.

"Укрнафта" планує погасити податковий борг за три роки
Фото: ukrnafta.com

План санації "Укрнафти", який розробило її правління, передбачає погашення її податкового боргу протягом трьох років.

При цьому компанія хоче отримати в рамках санації від "Нафтогазу" грошову виплату в розмірі 3,8 млрд грн за частину спірного газу, який видобула "Укрнафта" у 2006-2012 роках. Раніше голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс говорив, що в компанії фактично експропріювали 11,4 млрд кубометрів газу на суму 51,5 млрд гривень. НАК оцінювала свої зобов'язання за цей газ у 3,8 млрд гривень.

"Я сподіваюся, що всі наші пропозиції з приводу плану фінансового оздоровлення компанії будуть уважно розглянуті і вони будуть затверджені найближчим часом, щоб ми нарешті мали чіткий план погашення заборгованостей перед усіма нашими кредиторами і можливість подальшого розвитку компанії", - заявив Роллінс про план санації.

Компанія зазначає, що трирічний план дозволить їй відновити свою фінансову стабільність, підтримуючи при цьому в повній мірі діяльність з видобутку газу.

Нагадаємо, що сьогодні пройде чергове засідання наглядової ради "Укрнафти", на якому обговорюватимуть план санації. Остаточне рішення з цього приводу повинні прийняти акціонери "Укрнафти" на загальних зборах 7 липня.

"Укрнафта" заборгувала державі 11 млрд гривень із податків, а також близько 2,5 млрд гривень міноритарним акціонерам за дивіденди. Голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс говорив, що компанія не має грошей на погашення цих боргів, тому санація є єдиним виходом для неї.

Водночас із Роллінсом "Укрнафта" погасила свій борг перед державою за дивіденди. У жовтні 2015 року до держбюджету було сплачено 632,3 млн грн дивідендів за 2014 рік, а наприкінці грудня 2015 року - 1,8 млрд гривень дивідендів з прибутку, отриманого у 2011-2013 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram