ГоловнаЕкономікаБізнес

Виконавча служба скасувала передачу "Укрнафті" спірного газу з ПСГ

2 млрд кубометрів залишаються на балансі "Укртрансгазу".

Виконавча служба скасувала передачу "Укрнафті" спірного газу з ПСГ
Фото: rian.com.ua

Державна виконавча служба в п'ятницю скасувала виданий нею 3 червня акт про передачу "Укрнафті" спірних 2 млрд кубометрів газу з підземних сховищ.

Про це повідомила прес-служба компанії "Нафтогаз України".

"Начальник Печерського відділу Державної виконавчої служби Києва скасував акт і постанову державного виконавця від 3 червня, якою була зроблена спроба передачі від "Укртрансгазу" на користь "Укрнафти" понад 2 млрд куб. м газу. Постанову держвиконавця було визнано передчасно складеною, оскільки право власності на майно (обсяги газу) не перейшло до стягувача", - йдеться в повідомленні компанії.

Обсяг газу, який ледь не отримала "Укрнафта", компанія видобула у 2006 році.

Згідно із законодавством, що було чинним на той час, "Укрнафта" мала продавати весь товарний газ власного видобутку "Нафтогазу" за ціною, встановленою державним регулятором НКРЕ, для подальшої реалізації цього газу населенню. Із 2005 року менеджмент "Укрнафти" відмовлявся від оформлення договорів купівлі-продажу з "Нафтогазом", мотивуючи свою відмову низьким рівнем цін, встановлених НКРЕ.

Незважаючи на те, що договори не були складені, газ було реалізовано, і зараз "Укрнафта" намагається його повернути собі.

"Укрнафта "- видобувач нафти і газу, в якому державі належить 50% +1 акція. До 2015 року компанію контролював Ігор Коломойський, структурам якого належать інші акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram