ГоловнаЕкономікаБізнес

Бахматюк продовжує готуватися до будівництва терміналу в "Південному"

Компанія готує апеляцію на рішення суду.

Бахматюк продовжує готуватися до будівництва терміналу в "Південному"
Фото: latifundist.com

Найбільший в Україні за розміром земельного банку агрохолдинг "Укрлендфармінг" оскаржить в апеляційному суді рішення Господарського суду Одеської області щодо земельної ділянки в порту "Південний", про претензії на яку заявила агрокомпанія Allseeds, пише "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до прес-релізу компанії, Господарський суд Одеської області визнав незаконним договір оренди землі, виданий компанії "Енерго Продукт ЛТД" (афілійованої з бізнесменом Олегом Бахматюком) Візирською сільрадою (Одеська обл.) 29 грудня 2015 року. Ділянку площею 5,4942 га на території с. Візирка компанія Бахматюка отримала в оренду на термін до 49 років.

"Усі рішення про виділення згаданої земельної ділянки в оренду нашій компанії, а також з будівництва, обслуговування та експлуатації на ньому об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури, є законними і правомірними. Тому ми готуємо апеляцію на рішення суду першої інстанції і впевнені в позитивному рішенні цієї справи в апеляційній інстанції", - цитують у повідомленні гендиректора "Укрлендфармінгу" Ігоря Петрашка.

Він також додав, що рішення Госпсуду Одеської області не набуде чинності в разі подання скарги, тому не впливає на реалізацію інвестпланів "Укрлендфармінгу".

За словами Петрашка, вказана земельна ділянка в порту "Південний" межує з водою, тому будівництво на ній може здійснювати винятково компанія Бахматюка.

Раніше власник холдингу Олег Бахматюк заявив про плани збудувати зерновий термінал потужністю 10 млн тонн вартістю $400 млн.

"Укрлендфармінг" є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

У структуру холдингу входять 16 сучасних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п'ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм із вирощування курей-несучок, три репродуктори, три селекційні господарства, шість комбікормових заводів, завод із виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз", три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram