ГоловнаЕкономікаБізнес

Одеський припортовий завод повторно виставлять на продаж

Другий раунд заплановано на кінець літа або початок вересня.

Одеський припортовий завод повторно виставлять на продаж

Фонд державного майна має намір протягом найближчих місяців повторно виставити Одеський припортовий завод на продаж, незважаючи на провал першої спроби.

Про це на брифінгу повідомив голова ФДМ Ігор Білоус.

"Ми вже обговорюємо варіанти повторного виставлення Одеського припортового заводу. Маю намір донести це до вищого керівництва країни і почати другий раунд уже буквально наприкінці літа чи на початку вересня", - сказав він.

Білоус розповів, що в першому конкурсі три інвестори отримали повні пакети документів для участі в приватизації. І хоча до подачі заявок справа не дійшла, голова ФДМ вважає, що Одеський припортовий завод залишається цікавим активом для потенційних покупців.

"Хто ці інвестори? Я не можу говорити про назви компаній, тому що підписані договори конфіденційності, але я скажу географію. Українських інвесторів серед них немає, як і інвесторів з країни-агресора. Є інвестори, які працюють в Америці, з Нідерландів, з Туреччини, з Оману, з Польщі. Також були діалоги з бразильськими інвесторами й інвесторами з Алжиру", - заявив Білоус.

Він також сказав, що перед повторним конкурсом на продаж ОПЗ необхідно переглянути деякі умови приватизації, в тому числі і стартову ціну підприємства, а також, якщо буде можливість, здійснити реструктуризацію боргу.

Нагадаємо, що приватизація провалилася через наявність великого боргу перед Group DF, через суди з компанією "Нортіма", яка мала приватизувати підприємство 2009 року, обмеження на репатріацію дивідендів, відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора, високу ціну активу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram