ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" має намір купувати двигуни у General Electric

"Укрзалізниця" зібралася купувати локомотиви

"Антонов" має намір купувати двигуни у General Electric

Американська корпорація General Electric у четвер у Києві підписала меморандуми про співпрацю з державним підприємством "Антонов" та "Укрзалізницею", інформує Інтерфакс-Україна.

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, підписаний з "Укрзалізницею" документ створює правову основу для подальшої співпраці стратегічного характеру у виробництві локомотивів в Україні. Напередодні стало відомо, що General Electric передасть "Укрзалізниці" локомотив задля демонстрації. Співпраця з GE має на меті оновлення рухомого складу "Укрзалізниці", сказав голова компанії Войцех Бальчун.

Другий меморандум стосується співпраці General Electric з ДП "Антонов".

"Ми - одна з небагатьох країн, яка випускає свої літаки. Вважаємо, що співпраця з GE у сфері поставок двигунів допоможе підняти наші літаки на інший рівень якості. Ми зможемо зайняти заслужену нішу у світовому авіапросторі. Я більш ніж упевнений, що ми маємо для цього всі шанси, і сподіваюся, що з підписанням цього документа почнемо практичну реалізацію проектів. Те, що вимагає світ, - це літаки "Антонова", але з якісними європейськими двигунами", - сказав Омелян.

Маркетинг-директор GE Transportation Адем Саглік вказав на великий потенціал співробітництва з Україною.

General Electric - багатогалузева корпорація, виробник багатьох видів техніки, зокрема локомотивів, енергетичних установок (в тому числі атомних реакторів), газових турбін, авіаційних двигунів, медичного обладнання, фототехніки, побутової та освітлювальної техніки, пластмаси та герметики. Штаб-квартира компанії розташована у Ферфілді (штат Коннектикут, США).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram