ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ проводить обшуки у структурах Новинського у різних частинах України

"Смарт-Холдинг" перевіряють на причетність до фінансування тероризму

СБУ проводить обшуки у структурах Новинського у різних частинах України
Фото: Александр Ратушняк

Співробітники СБУ в п'ятницю прийшли з обшуками у структури "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського у різних частинах України. Обшуки проводять в офісах "Смарт Мерітайм Груп" у Херсоні, у представництві компанії Regal Petroleum у селі Яхники (Полтавська область), у компанії, яка володіє банком "Юнекс".

Про це повідомила прес-служба "Смарт-Холдингу".

"Представники СБУ, прикриваючись сумнівними рішеннями судів, зайшли в офіси підприємств, заявляючи, що їхня мета - вивчення питання про нібито "причетність підприємств холдингу до фінансування тероризму". "Смарт-Холдинг" офіційно заявляє, що ані керуюча компанія, ані її підприємства, ані її бенефіціар - один з лідерів Опозиційного блоку Вадим Новинський - не мають жодного зв'язку із цими надуманими звинуваченнями", - наголошується в заяві.

Новинський - один із найбагатших людей України, йому належить "Смарт-Холдинг", що об'єднує цілу низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" й агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Минулого року на засідання погоджувальної ради Верховної Ради Новинському принесли повістку в МВС, хоча сам він у той час перебував у Санкт-Петербурзі. Виклик був пов'язаний з діяльністю донецьких магазинів "Амстор".

Новинський отримав громадянство України у 2012 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram