ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун хоче створити UZ Cargo International

Голова "Укрзалізниці" представив плани на найближчі півроку

Бальчун хоче створити UZ Cargo International
Фото: Александр Рудоманов

Голова компанії "Укрзалізниця" Войцех Бальчун заявив про намір протягом найближчого півріччя створити міжнародну марку UZ Cargo International для вантажоперевезень. Про це він повідомив у фейсбуці, розповідаючи про свій план дій, який напередодні представив у Міністерстві інфраструктури.

"Укрзалізниця" запускає пілотну комп'ютерну систему, яка автоматично розподілятиме вагони між клієнтами, щоб унеможливити чиновницьке свавілля. Також голова УЗ анонсував кроки для перевірки тарифної політики і більш активну міжнародну діяльність. У зв'язку з цим польський топ-менеджер заявив про намір створення марки UZ Cargo International протягом найближчого півріччя.

Бальчун підкреслив, що головною метою першого півріччя його роботи буде боротьба з корупцією на залізниці і підвищення сервісу у пасажирських перевезеннях. "Багато уваги приділено змінам у пасажирських перевезеннях, підготовці до модернізації рухомого складу, запуску нових сполучень і поліпшенню сервісу для пасажирів. Від елементарної чистоти потягів - до значного підвищення якості обслуговування туристів. У цілому підготовлені і найближчим часом почнуть впроваджуватися принципи плану відновлення нормальної діяльності у сфері пасажирських перевезень", - написав він.

Нагадаємо, що за час роботи Бальчуна в УЗ компанія вже підписала меморандуми про співпрацю з американською корпорацією General Electric та канадською компанією Bombardier.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" знаходиться 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди становили 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним із найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram