ГоловнаЕкономікаБізнес

Армії рекомендують прийняти на озброєння вантажівки Hyundai і легкові авто Great Wall

Цими автомобілями торгує "Богдан".

Армії рекомендують прийняти на озброєння вантажівки Hyundai і легкові авто Great Wall
Фото: bogdan.ua

Військова комісія рекомендувала Міноборони розглянути питання про взяття на озброєння Збройних Сил вантажних бортових автомобілів Hyundai HD65, Hyundai HD120 (їх може випускати "Богдан"), а також легкового автомобіля Great Wall Wingle 5 (дистриб'ютор - ТОВ "Богдан-Індустрія").

Про це розповів "Інтерфаксу-Україна" прес-секретар "Богдана" Сергій Красуля.

За його словами, з метою перевірки експлуатаційних характеристик і якісних показників технічного стану та надійності цих автомобілів корпорація передала їх у зону АТО, де вони більш ніж півтора року проходили випробування в діючій військовій частині.

Легкий тактичний автомобіль Great Wall Wingle 5 має повний привід, вантажопідйомність до 1 тонни, рамний посилений кузов, кліренс - 20 см, двигун - турбодизель об'ємом 2 л і потужністю 143 к.с., наявність лебідки дозволяє витягнути повністю навантажений автомобіль до 3 тонн.

Вантажні автомобілі Hyundai HD65 і Hyundai HD120 мають вантажопідйомність до 3 тонн і до 8 тонн відповідно, об'єм фургона - 37 куб. м. Із витратою палива 22 л/100 км запас ходу становить майже 1 тис. км. Вони здатні долати підйоми в 60% і брід до 90 см завглибшки. Повнопривідна трансмісія з понижувальним рядом (1:2), можливістю блокування диференціала і пневматичним приводом перемикання розподільчої коробки в парі з кліренсом 23 см дозволяє долати бездоріжжя і складний рельєф.

Нагадаємо, що власник "Богдана" - перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

У 2009 році Петро Порошенко продав Гладковському (тоді ще Свинарчуку) належну йому частку в "Богдані", після чого останній став єдиним власником компанії. Цей пакет перейшов нинішньому президенту корпорації в обмін на борг у $100 млн (гроші позичалися на будівництво заводу в Черкасах) і міноритарну частку Свинарчука в Roshen та інших спільних бізнесах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram