ГоловнаЕкономікаБізнес

WOG спростувала виставлення на торги 32 своїх АЗС за борги

Фонд гарантування продає право отримувати платежі за кредитами.

WOG спростувала виставлення на торги 32 своїх АЗС за борги
Фото: wog.ua

Компанія WOG роз'яснила, що інформація про продаж Фондом гарантування вкладів фізичних осіб 32 її автозаправних комплексів не коректна.

Прес-служба компанії підтверджує, що банк "Форум", який на сьогодні є банкрутом і щодо якого розпочато процедуру ліквідації, в минулому видав кредит на покупку і/або будівництво 32 АЗК WOG.

"З огляду на той факт, що банк "Форум" перебуває в стані ліквідації, право отримувати платежі за кредитними договорами й інші активи банку переходять до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. За процедурою, цей Фонд виставляє на продаж право отримувати платежі за кредитами, виданими банком, який ліквідується", - сказано в повідомленні.

Стверджується, що кредитний портфель WOG у банку "Форум" системно структурований із чітким графіком погашення майже до 2020 року.

"З огляду на викладене, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не виставляв на продаж 32 АЗК WOG ... Водночас Фонд виставив на продаж права стягнення кредиторської заборгованості за кредитом, що є стандартною діловою практикою в подібних випадках", - додали в компанії.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня спеціалізоване видання OilNews написало, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж 32 автозаправні комплекси WOG.

Банк "Форум" Вадима Новинського збанкрутував у 2014 році. Активи банку перейшли в управління Фонду гарантування вкладів.

До серпня 2015 року групою WOG у рівних частках володіли Ігор Єремєєв (помер 12 серпня), Степан Івахів, Петро Димінський і Сергій Лагур.

Мережа автозаправних станцій, що працює під брендом WOG, налічує 512 об'єктів у всіх областях України. Компанія імпортує нафтопродукти із заводів Румунії, Ізраїлю, Греції, Литви, Польщі, Білорусі й інших країн. Щорічний імпорт нафтопродуктів компанії становить близько 2 млн т. Вона також має 32 нафтобази, 250 бензовозів, стаціонарні та пересувні лабораторії перевірки якості нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram