ГоловнаЕкономікаБізнес

Апеляційний суд зняв арешт з рахунків однієї з компаній Burisma

Рішення ухвалено на користь холдингу екс-міністра Злочевського.

Апеляційний суд зняв арешт з рахунків однієї з компаній Burisma
Фото: burisma.com

Апеляційний суд Києва 25 липня зняв арешт з рахунків компанії "Парі", яка входить у газовидобувний холдинг Burisma колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Ухвалу, якою скасовують рішення Печерського суду Києва, оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Колегія суддів на чолі з Іваном Рибаком вирішила, що перша інстанція наклала арешт на грошові кошти та цінні папери ТОВ "Парі" без достатніх доказів того, що ці гроші є предметом злочину, могли бути отримані протиправним шляхом і можуть стати предметом спеціальної конфіскації.

Аналогічну апеляційну скаргу подавала ще одна компанія, що входить в Burisma - ТОВ "Перша українська газонафтова компанія", але до початку розгляду скарги вона подала в суд заяву про відмову від неї.

Нагадаємо, 1 липня під арешт потрапили рахунки ТОВ "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ", ТОВ "Парі", ТОВ "Перша українська газонафтова компанія". Раніше в Держреєстрі судових рішень також оприлюднили три ухвали Печерського суду від 1 липня про накладення арешту на 20 свердловин "Еско-Північ", 12 свердловин Першої української нафтогазової компанії і 14 свердловин компанії "Парі".

Крім того, в рамках цього провадження арештовано одну свердловину компанії "Системойлінженеринг" (належить кіпрській Diloretio Holdings Ltd, офіційно не входить у Burisma) і рахунки ТОВ "Скела Терціум", діяльність якої в частині постачання газу Білоцерківській теплоелектроцентралі (Київська область) стала об'єктом розслідування Генпрокуратури.

Микола Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010-го по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року Злочевського оголосили в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

Компанії групи Burisma Holdings Ltd 2015 року видобули близько 1,2 млрд куб. м газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram