ГоловнаЕкономікаБізнес

​Бахматюк почне постачання яловичини в Китай

Інвестори з КНР вивчають можливості українського тваринництва

​Бахматюк почне постачання яловичини в Китай
Фото: Макс Левин

Кілька найбільших міжнародних компаній обговорюють будівництво в Україні м'ясопереробних підприємств, продукція яких йтиме на зовнішні ринки. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів директор з розвитку бізнесу холдингу UkrLandFarming Олександр Руденко.

"З боку великих європейських гравців, сфокусованих на глибокій переробці м'яса і його дистрибуції, є інтерес до Ukrlandfarming як до великого системного гравця українського ринку, який має потужну власну сировинну базу і відповідні компетенції у м'ясопереробній галузі. Усе це дозволяє реалізувати спільні проекти в цьому напрямку", - зазначив Олександр Руденко.

За його словами, на потужності холдингу Олега Бахматюка у виробництві великої рогатої худоби звернули увагу і китайські партнери.

"Зараз очевидно, що китайська сторона вивчає можливості створення переробки м'яса в Україні та його імпорту. Але це повинні бути продукти дуже високої якості. Адже американці - традиційні постачальники агропродукції в Китай - підняли планку якості дуже високо", - каже директор з розвитку бізнесу холдингу UkrLandFarming.

На його думку, за рахунок великої кількості населення і зростання його добробуту, попит на яловичину в Китаї може мати стрибкоподібний ріст.

"І це можливість для нас, адже ми можемо постачати їм якісні продукти. Це і заморожені напівтуші, підготовлені субпродукти і навіть преміальний сегмент", - вважає Олександр Руденко.

Директор з розвитку бізнесу холдингу UkrLandFarming також зазначив, що в Україні достатньо сировинної бази для задоволення попиту іноземних компаній. Він також підкреслив, що не розраховує на повернення доступу до російського ринку.

"Ринок Російської Федерації, на який українські товаровиробники поставляли до 90% своєї м'ясомолочної продукції, закрито, і навряд чи ми отримаємо доступ до нього у середньостроковій і довгостроковій перспективі", - резюмував Олександр Руденко.

Як повідомлялося, вертикально інтегрована агропромислова група UkrLandFarming Олега Бахматюка вирощує найбільше в Україні стадо великої рогатої худоби - понад 52 тис. голів. Під пасовища і кормову базу компанія виділила близько 30 тис. га свого земельного банку. За виробництвом свіжого молока (110 тис. т в рік) UkrLandFarming обіймає лідерську позицію в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram