ГоловнаЕкономікаБізнес

Галасюк звинуватив "Укрзалізницю" у створенні великих проблем для ГМК

Металургія може недоотримати близько $1,8 млрд валютної виручки.

Галасюк звинуватив "Укрзалізницю" у створенні великих проблем для ГМК
Виктор Галасюк
Фото: liashko.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк прокоментував ситуацію, що склалася в гірничо-металургійному комплексі України, представники якого заявили, що цього року через неефективну роботу "Укрзалізниці" вони можуть недовипустити і, відповідно, недовантажити на експорт продукції на суму близько $1,8 млрд.

"Вузькі місця" в залізничній інфраструктурі, дефіцит тяги, недостатнє забезпечення паливом, неефективна координація наявних ресурсів "Укрзалізниці" коштують країні близько $1,8 млрд недоотриманої валютної виручки від роботи гірничо-металургійного комплексу. А це майже 5% товарного експорту проґавленої вигоди, яку Україна аж ніяк не може собі дозволити! Як уряд може діяти в такій ситуації?!" - написав він на свій сторінці у фейсбуці.

За його словами, у зв'язку з проблемами перевезень вантажів "Укрзалізницею" металургійні заводи потерпають від дефіциту сировини і втрачають ринкові можливості й експортну виручку.

"Як голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва звертаюся до Кабінету Міністрів України з приводу невідкладного виправлення ситуації з неефективною логістикою в ГМК", - наголосив Галасюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram