ГоловнаЕкономікаБізнес

Бурбак розповів про інтерес Кремля в зниженні ціни на ОПЗ

"Агресору вигідне ненадходження доходів від приватизації до держбюджету України".

Бурбак розповів про інтерес Кремля в зниженні ціни на ОПЗ
Фото: nfront.org.ua

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вважає, що від зниження стартової ціни на Одеський припортовий завод виграють олігархи і Кремль.

"Фонд держмайна знижує стартову ціну конкурсу, тому що її цілеспрямовано "збивали" в останні місяці. "Збивали" на догоду олігархам і мафіозникам, які не хочуть або не можуть виграти відкритий приватизаційний конкурс у потужних західних компаній ... Цим дуже користується Росія. Агресору в цій підривній кампанії вигідно все: і ненадходження доходів від приватизації до держбюджету України, і дискредитація нашої держави в очах інвесторів і громадськості, і розчищення повторного конкурсу для покупців із прихованими московськими зв'язками", - цитує Бурбака прес-служба НФ.

Він вважає, що в зниженні ціни винуваті Національне антикорупційне бюро України, яке порушило справу проти топ-менеджерів заводу; голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, соратник якого Гізо Угулава працює в НАБУ; і популісти у Верховній Раді.

"ОПЗ, нагадаю, - це великий роботодавець Одеської області, унікальне підприємство, яке в минулому році вперше за чотири роки вийшло на прибутковість. Усі ці сили, на жаль, фактично грають на руку ворогові", - заявив Бурбак.

Нагадаємо, стартова ціна на ОПЗ, яка становила понад 13 млрд гривень, може бути знижена вдвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram