ГоловнаЕкономікаБізнес

Власник KM Core: при злочинній владі я не бачив таких страшних умов для бізнесу, як зараз

Євген Уткін зажадав вибачень від Генпрокуратури.

Власник KM Core: при злочинній владі я не бачив таких страшних умов для бізнесу, як зараз

Власник холдингу KM Core Євген Уткін вважає, що нинішній бізнес-клімат в Україні гірший, ніж у часи Віктора Януковича.

Таку заяву він зробив на брифінгу за підсумками обшуків, які провели напередодні співробітники Генеральної прокуратури в офісі однієї з його компаній.

Уткін заявив, що неодноразово зустрічався з президентом Петром Порошенком на тему залучення інвестицій і вважає, що пора вже переходити від слів до справи. "Минуло вже два роки - справ немає. Я працюю 26 років у бізнесі, хочу сказати: ні при злочинній владі, ні при жодній іншій таких страшних умов, у яких ми сьогодні перебуваємо, я не бачив", - додав він.

З приводу обшуків Уткін заявив, що вони пройшли в рамках справи про зрив постачання програмного забезпечення "Укргазвидобуванню".

"2012 року "Укргазвидобування" уклала з однією з моїх компаній, а саме "КМ Техно", договір. За цим договором, абсолютно інша компанія, світовий лідер у галузі програмного забезпечення компанія SAP поставила програмне забезпечення. А ми виконували роботи, пов'язані з консалтингом, побудовою бізнес-процесів, інсталяцією програмного забезпечення, навчанням, які не були оплачені", - розповів Уткін.

"За твердженням УГВ, яке є підставою для наїзду, програмне забезпечення не було поставлено", - додав він.

За словами Уткіна, "КМ Техно" до постачання програмного забезпечення, яке тепер не можуть знайти, не причетне.

"Це сфабрикований документ, тут узагалі жодного слова правди немає. [Юрій Луценко], будь ласка, розберіться. Я чекаю на ваші вибачення перед моїми колегами, яких ви брутально образили. Це ті люди, які особисто вам, Юрію Віталійовичу, 2004 року, коли ви були одним з польових командирів, допомагали. Згадайте про це, будь ласка", - заявив він на брифінгу у вівторок.

Нагадаємо, що Порошенко виступав проти обшуків в IТ-компаніях у рамках розслідувань кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram