ГоловнаЕкономікаБізнес

ХТЗ поскаржиться на екс-гендиректора в правоохоронні органи

На підприємстві розкрили деталі "плану Губіна".

ХТЗ поскаржиться на екс-гендиректора в правоохоронні органи
Выставка техники перед зданием ХТЗ
Фото: sq.com.ua

Керівництво Харківського тракторного заводу стурбоване публічними заявами колишнього генерального директора підприємства Владислава Губіна про намір повернутися на посаду.

"Діяльність В.В. Губіна на керівній посаді призвела до багатомільйонних збитків, а подальша підривна робота з дестабілізації ситуації навколо підприємства - до більш ніж 4-місячної зупинки виробництва і неможливості виплатити зарплату 2500 співробітників", - повідомляє прес-служба підприємства.

Однак, вважають на ХТЗ, найтривожнішими сигналами є те, що "озвучені в публічних заявах Губіна наміри повністю збігаються із загальним вектором подій, що відбуваються останнім часом на ХТЗ і навколо нього".

У заяві, зокрема, висловлюється переконання в існуванні "плану Губіна": "По суті, оприлюднений ним план дій передбачає зміну суб'єкта корпоративного контролю над АТ "Харківський тракторний завод" за допомогою процедури банкрутства заводу і використання таких інструментів, як адмінресурс Служби безпеки України, Державної виконавчої служби, Державної фіскальної служби, Господарського суду Харківської області (а також судів апеляційної та касаційної інстанцій), судів загальної юрисдикції; підбір і призначення узгодженого арбітражного керуючого; затвердження та реалізація плану дій арбітражного керуючого; "входження" на підприємство; призначення узгоджених помічників арбітражного керуючого, в тому числі самого Губіна, для здійснення фактичного управління ХТЗ; здійснення превентивних заходів у вигляді притягнення до кримінальної відповідальності осіб, що перешкоджають реалізації "плану Губіна".

Керівництво ХТЗ планує звернутися до правоохоронців для перевірки оприлюдненої Губіним інформації: "З огляду на вищевикладене та беручи до уваги явно зловмисний і протиправний характер "плану Губіна", АТ "ХТЗ" планує звернутися з відповідною заявою в компетентні правоохоронні органи для перевірки інформації, наведеної в заяві колишнього керівника підприємства, і її належної правової оцінки. Ті дії, які вже зроблені громадянином В.В. Губіним або за його участю щодо ХТЗ, ми кваліфікуємо як відверто ворожі, оскільки вони фінансовому та виробничому потенціалу підприємства завдали практично незворотної шкоди. Нинішнє керівництво й інвестор ХТЗ докладають усіх зусиль для того, щоб заповнити втрати і вдихнути нове життя у виробництво, в тому числі за рахунок залучення західних інвесторів і партнерів. Однак якщо атаки на підприємство триватимуть, плани порятунку заводу навряд чи вдасться втілити в життя - по суті, і на запуску виробництва, і на відродженні підприємства буде поставлено хрест. І в акціонерів не залишиться іншого виходу, крім як стягувати завдані збитки з винних".

Нагадаємо, група DCH Олександра Ярославського стала інвестором Харківського тракторного заводу наприкінці квітня. За минулий час, за даними прес-служби ХТЗ, вдалося домогтися розблокування діяльності підприємства і прийняття плану його оздоровлення, була повністю виплачена виникла через простій підприємства заборгованість із заробітної плати в розмірі понад 20 млн грн, розроблена фінансова модель відродження виробництва. Крім того, група DCH відкрила кредитну лінію для ХТЗ у розмірі 400 млн грн, у рамках якої буде здійснюватися фінансування діяльності підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram