ГоловнаЕкономікаБізнес

"Народний фронт" звинуватив Саакашвілі в доведенні ОПЗ до банкрутства

Депутат Дроздик вирішив подати на губернатора заяву в ГПУ і НАБУ.

"Народний фронт" звинуватив Саакашвілі в доведенні ОПЗ до банкрутства
Фото: opz.odessa.net

Депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Олександр Дроздик звинуватив голову Одеської ОДА Михайла Саакашвілі в доведенні Одеського припортового заводу до банкрутства.

"Саакашвілі вистачає цинізму і нахабства говорити про «доведення Одеського припортового до ручки». Сам же і довів, а тепер вдається до тактики «тримай злодія»!" - цитує депутата прес-служба партії.

За словами депутата, він звернеться в Генеральну прокуратуру і Національне антикорупційне бюро з вимогою перевірити роль Саакашвілі в заниженні ціни Одеського припортового заводу. "У цьому є всі ознаки можновладної корупції. Саакашвілі протягом тривалого часу здійснював рейдерську атаку на ОПЗ. Її складовими були кампанія «чорного піару» та фальсифікація кримінальних справ", - заявив Дроздик.

"У нас не повинно бути священних корів. Якщо керівництво НАБУ, звичайно, прагне бути незаангажованим органом, а не прислугою кланів і їхніх ставлеників у владі. Я подам звернення в Антикорупційне бюро з вимогою розпочати розслідування щодо ролі Саакашвілі в зриві приватизації ОПЗ і доведенні підприємства до банкрутства", - додав депутат.

Нагадаємо, що призначений на 18 липня конкурс з приватизації ОПЗ провалився - на участь у ньому не надійшло жодної заявки від потенційних інвесторів.

Стартову ціну державного пакету акцій (99,6%) ОПЗ оцінювач визначив у розмірі 13,175 млрд гривень. Після провалу торгів ФДМ допустив зниження стартової ціни на завод удвічі.

Із середини серпня завод зупинився.

ОПЗ має найбільше в СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний у країні - термінал для перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram