ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ пропонує розробити правила етики для нафтотрейдерів

Комітет продовжив слухання у "бензиновій справі".

АМКУ пропонує розробити правила етики для нафтотрейдерів
Фото: magistral116.ru

Антимонопольний комітет підтримує ідею розробки правил професійної етики для учасників ринку нафтопродуктів.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Оператори ринку пропонують розробити правила професійної етики. Таку ініціативу висловили на черговому слуханні у "бензиновій справі", розгляд якої АМКУ розпочав у серпні 2016 року... АМКУ вітає таку ініціативу", - йдеться в повідомленні.

Відповідачами у згаданій справі є: ТОВ "Золотий екватор", ТОВ "ВОГ Рітейл", ПП "Окко нафтопродукт", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "СОКАР ПЕТРОЛЕУМ", ТОВ "Параллель – М ЛТД", ПІІ "АМІК Україна".

На думку керівництва Антимонопольного комітету, подібні правила мають "спонукати учасників ринку до коректної поведінки та недопущення порушень конкурентного законодавства у майбутньому".

Нагадаємо, в березні АМКУ звинуватив мережі автозаправних станцій WOG, OKKO, Shell і SOCAR у змові. Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти зазначених операторів стали найвищими в Україні, перевищивши рівень індикативних цін, розрахованих Міненерговугіллям.

У липні Комітет почав розслідування підвищення роздрібних цін на зріджений газ, що використовують як моторне пальне, які за місяць зросли в середньому на 15%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram