ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія припинила постачання дизпалива в Україну

Імпортерам не відома причина такого рішення.

Росія припинила постачання дизпалива в Україну
Фото: kremenchug.ua

Федеральна служба РФ з технічного та експортного контролю скасувала більшість раніше виданих дозволів на експорт дизельного палива в Україну, у зв'язку з чим з 9 вересня постачання припинено.

Про це пише профільне видання OilNews з посиланням на імпортерів.

"З п'ятниці більшість дозволів, виданих раніше ФСТЕК, обнулили. Постачання зупинили. Українські компанії екстрено подають нові документи для розблокування російського імпорту. Інформації про причини такого ходу регулятора російські постачальники не мають", - розповів імпортер волгоградського дизпалива.

Наразі достеменно відомо про зупинку поставок з підприємств російського "Лукойлу". Водночас підтвердженої інформації про ситуацію з поставками через нафтопродуктопровід ДП "Прикарпатзахідтранс" поки що немає.

За словами одного з великих імпортерів, попередня інформація про можливе припинення постачання з'явилася ще на початку тижня. "Поставки вже законтрактованого ресурсу тривають. Проте нових партій не відвантажують", - пояснило джерело.

Частка російських поставок дизпалива на ринку України в першій половині 2016 року склала 32% всього імпорту (42,5 тис. тонн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram