ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський метрополітен не бачить небезпеки в будівництві ТРЦ над станцією "Героїв Дніпра"

"Сучасні технології дозволяють реалізовувати і набагато складніші проекти".

Київський метрополітен не бачить небезпеки в будівництві ТРЦ над станцією "Героїв Дніпра"
Фото: urbanexperts.co

Київський метрополітен не бачить небезпеки в спорудженні ТРЦ над станцією "Героїв Дніпра".

Про це повідомляє прес-служба метро.

Під час прес-конференції в понеділок представники метро і "Київметробуду" заявили, що подібні проекти вже будували. Як приклад наведено дві черги ТРЦ Dream Town, яке побудовано над тунелями тієї ж "синьої" гілки, що й "Героїв Дніпра".

"Ви пам'ятаєте, було подібне нагнітання і страхи. Але сучасні технології дозволяють реалізовувати і набагато складніші проекти. У нинішніх реаліях можна будувати навіть на воді і в сейсмічно нестійких умовах. Наша компанія як ніхто інший розуміє всі аспекти проекту в цьому місці, знає і виконує нормативи реалізації, розуміючи відповідальність", - заявив представник "Метробуду" Юрій Саклаков.

Нагадаємо, 7 вересня будівельники почали ламати бетонний козирок вестибюля станції "Героїв Дніпра" заради будівництва нового торгово-розважального центру. Незабаром після цього на стелі станції з'явилася металева латка, а на гранітній підлозі - тріщини.

На місці унікального виходу зі станції, який має вигляд круглої пішохідної площі, що на декілька метрів нижча за дорожнє полотно, планують побудувати триповерховий ТРЦ під назвою "Оазис".

Станція метро "Героїв Дніпра" розташована на півночі Києва на перетині однойменної вулиці й Оболонського проспекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram