ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК збільшив видобуток вугілля і диверсифікував постачання палива на ТЕС

Компанія купила вугілля в Польщі і ПАР.

ДТЕК збільшив видобуток вугілля і диверсифікував постачання палива на ТЕС
Фото: Сергей Нужненко

Обмежень на виробництво електроенергії на теплоелектростанціях енергохолдингу ДТЕК немає: ні один блок на сьогодні не задекларував відсутність палива, повідомив на прес-конференції в Києві у вівторок директор з комерційної діяльності ДТЕК Віталій Бутенко, передає Інтерфакс-Україна.

За словами Віталія Бутенка, ДТЕК збільшить видобуток вугілля в другому півріччі 2016 року майже на 3,5 млн тонн порівняно з першим півріччям, забезпечуючи для теплоелектростанцій (ТЕС) щомісяця 1,2-1,25 млн тонн.

"З урахуванням зростання навантаження на ТЕС усі ресурси компанії сьогодні спрямовано на збільшення видобутку, і ми близько 20% ідемо з випередженням бізнес-плану. Для розуміння, на місяць необхідно постачати 1,5 млн тонн марки "Г" на ТЕС України, з них ДТЕК постачає 1,2-1,25 млн тонн", - сказав він.

Віталій Бутенко зазначив, що компанія забезпечить такий обсяг постачання в наступні чотири-п'ять місяців за рахунок своєчасних інвестицій.

Він повідомив також, що компанія зараз дотримується графіка постачання антрацитів власного видобутку.

"У липні-серпні постачання вугілля на ТЕС компанії повністю відповідали вимогам міністерства (енергетики та вугільної промисловості)", - сказав представник ДТЕК.

За його словами, з червня теплова генерація країни працює у форс-мажорних умовах, з додатковим навантаженням для задоволення попиту на електроенергію в Україні. У рамках підготовки до опалювального сезону з урахуванням зростання навантаження на теплові електростанції ДТЕК прийняв рішення про додатковий імпорт 100 тис. тонн газового вугілля з Польщі та 75 тис. тонн антрациту з ПАР.

За даними "Укренерго", влітку теплова генерація споживала до 100-110 тис. тонн вугілля на добу. 6 вересня поза резервом були дев'ять енергоблоків ТЕС ПАТ "Центренерго" (загальна потужність 2325 МВт) через відсутність вугілля антрацитної групи. Крім того, на ремонті два енергоблоки Запорізької АЕС (2000 МВт). Також ще близько 1402 МВт - аварійні заявки на ТЕС і ТЕЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram