ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова "Металургпрому" заявив про важливість підвищення мита на експорт брухту

У 2015 році з країни вивезли рекордні 1,2 млн тонн металобрухту.

Голова "Металургпрому" заявив про важливість підвищення мита на експорт брухту
Фото: pixabay.com

Президент об'єднання "Металургпром" Олександр Каленков вважає, що підписаний напередодні закон про підвищення мита на експорт брухту чорних металів зіграє важливу роль у відновленні промисловості України.

"Цей закон дуже корисний для України, оскільки ми самі відчуваємо гострий дефіцит металобрухту. Судіть самі: у 2015 році Україна поставила антирекорд за останні 10 років, з країни було вивезено понад 1,2 млн тонн цієї стратегічної сировини. При цьому дефіцит брухту всередині країни становив 0,86 млн т. Українські металурги були змушені знижувати потужності, а частина підприємств і зовсім опинилася на межі закриття, оскільки подорожчання продукції призвело до втрати конкурентоспроможності на світовому ринку", - цитує Каленкова 24 канал.

"Назву тільки один факт: гірничо-металургійний комплекс України і пов'язані з ним галузі приносять країні третину її валютної виручки, що прямо впливає на стабілізацію курсу гривні. Відрадно, що президент, підписавши цей закон, повідомив суспільству, що розуміє проблеми промисловості і готовий допомагати їх вирішувати", - сказав Каленков.

Нагадаємо, закон підвищує терміном на 1 рік мито на експорт брухту чорних металів з 10 євро до 30 євро за тонну. Він також скасовує реєстрацію контрактів на експорт брухту чорних металів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram