ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція і прокуратура прийшли з обшуками в Миколаївський морпорт

Розслідують справу про розтрату 45 млн гривень.

Поліція і прокуратура прийшли з обшуками в Миколаївський морпорт
Фото: news.pn

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури і Департамент захисту економіки Національної поліції в четвер, 15 вересня, провели обшуки за 26 адресами в рамках кримінального провадження щодо розтрати держкоштів керівництвом Миколаївського морського торгового порту.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Посадові особи ДП «Миколаївський морський торговельний порт» у співучасті з посадовими особами регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області та суб'єктами оціночної діяльності, зловживаючи службовим становищем, укладали договори оренди нерухомого майна державного підприємства з суб'єктами підприємницької діяльності за заниженою ринковою вартістю оренди об'єктів. Це призвело до ненадходження до державного бюджету коштів за використання державного майна і спричинило тяжкі наслідки. Крім того, в період 2012-2013 років службові особи ММТП, діючи в інтересах низки «підконтрольних» підприємств, шляхом зловживання своїм службовим становищем здійснили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, перераховуючи їх на рахунки зазначених підприємств за проведення інженерно-поглиблювальних робіт, вартість і обсяги яких були штучно завищені", - йдеться в повідомленні.

Збитки, завдані державі, оцінюють у 45 млн гривень.

Кримінальне провадження розслідується за частиною 5 статті 191 (розтрата), частиною 2 статті 364 (зловживання службовим становищем), частиною 2 статті 366 (службове підроблення) та частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Обшуки проводять на території порту, в офісах підприємств, в інтересах яких діяло керівництво порту, а також за місцем проживання і реєстрації керівництва порту та суб'єктів підприємницької діяльності.

Нагадаємо, також у четвер проводять масові обшуки в Харкові у кримінальному провадженні про земельні схеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram