ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" продовжує реалізацію великих екологічних проектів

Нові проекти обійдуться групі майже в 300 млн доларів.

"Метінвест" продовжує реалізацію великих екологічних проектів
Фото: YES © 2016

Група "Метінвест" продовжувала інвестувати в розвиток виробництва й екологічні проекти навіть під час військових дій. Про це заявив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков під час 13-ї щорічної зустрічі YES (Ялтинська європейська стратегія), пише 112 канал.

"Наша компанія пережила непрості два роки. Труднощі були пов'язані не тільки з військовими діями, інфраструктурою, тарифною політикою. По нас вдарила загальносвітова криза перевиробництва сталі. Але, попри це, ми продовжували інвестувати. Обсяг інвестицій нашої компанії щорічно становив 250-270 млн доларів. Стратегічними проектами для нас залишалися ті, що були пов'язані з підвищенням ефективності виробництва й охороною навколишнього середовища", - заявив керівник "Метінвесту".

Серед проектів топ-менеджер назвав найбільший екологічний проект в історії незалежної України з будівництва аглофабрики на ММК імені Ілліча.

Згідно з планами металургів, інвестиції найближчим часом тільки зростуть.

"Цього року ми вже переходимо до проектів розвитку: нещодавно підписали контракт на поставку машини безперервного лиття заготовок на комбінат Ілліча, продовжуємо будівництво комплексу пиловугільного вдування на "Азовсталі", зупинили на капітальний ремонт конвертер №2 на комбінаті імені Ілліча, що дозволить вийти на європейські екологічні нормативи. Всі ці проекти обійдуться групі майже в 300 млн доларів", - підсумував гендиректор "Метінвесту".

Нагадаємо, в рамках панельної дискусії на зустрічі YES другий президент України Леонід Кучма назвав "Метінвест" як приклад іншим українським компаніям. Він заявив, що навіть у нинішній непростий час "Метінвест" продовжує інвестувати в свої підприємства, особливо відзначивши вкладення групи саме в маріупольські металургійні комбінати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram