ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple хоче купити автомобільну компанію McLaren

Виробник "айфонів" націлився на автопром.

Apple хоче купити автомобільну компанію McLaren
Фото: EPA/UPG

Американська корпорація Apple хоче придбати британську автомобільну компанію McLaren Technology Group, пише Financial Times, посилаючись на власні джерела.

Стверджується, що переговори ведуться вже кілька місяців.

У McLaren Technology Group входить команда Формули 1, підрозділ з виробництва дорожніх машин McLaren Automotive, кожна з яких коштує по мільйону доларів, і кілька інших пов'язаних підрозділів.

Вартість компанії оцінюється в 1-1,5 млрд фунтів стерлінгів. Якщо угода відбудеться, це буде найбільша покупка Apple з часу купівлі у 2014 році Beats Electronics, американського виробника навушників і динаміків, який обійшовся в 3 млрд доларів. Вже в 2016 році Apple інвестувала мільярд доларів у китайську компанію Didi Chuxing, яка є головним конкурентом таксі Über в Китаї.

Купівля McLaren, ймовірно, пов'язана з автомобільною програмою Apple із розроблення власного електрокара. У McLaren є великий досвід розроблення машин та бортових комп'ютерних систем, компанія володіє новітніми технологіями роботи з вуглеволокном і алюмінієм.

У минулому році McLaren випустив 1654 автомобілі.

Зараз компанія належить її гендиректору Рону Деннісу, його давньому діловому партнеру Мансуру Ойеху і бахрейнському королівському фонду Mumtalakat.

У 2004 році на подібний крок, який розглядає Apple, пішла компанія Tesla, об'єднавши зусилля з британським виробником Lotus Cars. Перший електрокар Tesla Roadster був побудований на базі Lotus Elise, на який замість бензинового двигуна встановили електричну батарею. Продажі цієї моделі не вражали, але співпраця з Lotus призвела до появи інших автомобілів Tesla - Model S, Model X і Model 3, яка буде представлена наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram