ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін підвищив ліміти для роботи без касових апаратів

Малому бізнесу полегшили життя. 

Кабмін підвищив ліміти для роботи без касових апаратів
Фото: www.rbc.ua

Кабінет міністрів України спростив роботу для малого бізнесу за операціями із застосуванням реєстратора розрахункових операцій  (РРО) під час продажу товарів.

"Уряд підвищив граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з 200 тис. грн до 500 тис. грн і з 75 тис. до 250 тис. грн (залежно від форм та умов проведення діяльності), що також запобігає зайвим витратам на ведення діяльності",  - написав перший віце-прем'єр Степан Кубів у фейсбуці.

Кабмін підняв ліміти у зв'язку зі "значними інфляційними процесами" в економіці України останніми роками.

Дія ухваленої в четвер постанови не поширюється на суб'єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Постанова передбачає обов'язкове використання РРО при перевищенні річного доходу 1 млн грн незалежно від виду діяльності.

Крім того, використання РРО стає обов'язковим для суб'єктів господарювання, які надають побутові послуги (крім тих, що надають на території села), послуги носильників з додаванням багажу на вокзалах і в портах, реалізують білети державних лотерей.

Міністр повідомив, що документ буде доопрацьовано з поправками, внесеними Оксаною Продан. Так, право не використовувати касові апарати залишать фізичним особам, які на загальній системі оподаткування без найманих робітників надають послуги ремонту взуття, швейних трикотажних виробів, займаються прибиранням квартир та доглядом за дітьми, хворими людьми і людьми похилого віку.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram