ГоловнаЕкономікаБізнес

Щуриков звинуватив НАБУ і САП в ігноруванні результатів аудиту за ОПЗ

"Ці документи спростовують усі звинувачення, висунуті проти мене".

Щуриков звинуватив НАБУ і САП в ігноруванні результатів аудиту за ОПЗ
Николай Щуриков
Фото: facebook.com / Николай Щуриков

Національне антикорупційне бюро замовило у приватної фірми "фейкові" експертизи про нібито розтрати на Одеському припортовому заводі, не взявши до уваги результати перевірок Державної фінансової інспекції України (тепер Державна аудиторська служба України) та аудиту компанії Ernst&Young за підсумками 2015 року.

Про це перший заступник голови правління ОПЗ Микола Щуриков розповів в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

"Ці документи (аудит Ernst&Young і перевірка ДАСУ) спростовують усі звинувачення, висунуті проти мене НАБУ і САП. Вони є в розпорядженні цих відомств, але відомства їх демонстративно ігнорують", - заявив топ-менеджер заводу.

Він також повідомив, що добровільно пройшов перевірку на американському поліграфі Lafayette LX 4000 за методиками, якими протягом тривалого часу користується американська судова система, правоохоронні органи та спецслужби США.

"Результати цієї перевірки спростовують нічим не обґрунтовані висновки НАБУ і САП про незаконні дії з мого боку", - сказав Щуриков.

Перший заступник голови правління ОПЗ переконаний, що всі звинувачення на його адресу - частина цілеспрямованої роботи для зниження вартості ОПЗ і отримання контролю над підприємством.

"Це відбувається за активної участі Саакашвілі, який використовує НАБУ і САП", - акцентував він.

Щуриков також зазначив, що спочатку як заставу стосовно нього НАБУ і САП вимагали 205 млн грн, але тепер згодні і на домашній арешт, а суд навіть не бачить сенсу усувати його від роботи. За словами Щурикова, така різка зміна позиції пов'язана з тим, що антикорупційні органи не можуть нічого йому висунути, і почали усвідомлювати делікатність ситуації, в яку їх втягнули.

"Тепер ще на два місяці затягують справу в спробі знайти щось проти мене", - додав Щуриков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram