ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ склала підозру Іванющенку в захопленні ринку "7-й кілометр"

Колишньому нардепу інкриміновано вимагання та підробку документів.

ГПУ склала підозру Іванющенку в захопленні ринку "7-й кілометр"
Юрий Иванющенко
Фото: novostey.com

Генпрокуратура 23 вересня склала повідомлення про підозру колишньому народному депутату України і двом його спільникам за фактом заволодіння часткою у статутному фонді ТОВ "Промринок" (ринок "7-й кілометр в Одесі).

У повідомленні ГПУ особи підозрюваних не зазначені, проте 22 вересня генпрокурор Юрій Луценко говорив, що це колишній нардеп Юрій Іванющенко, його бізнес-партнер Іван Аврамов і екс-директор ринку Олег Гресь.

Вони підозрюються в організації вимагання чужого майна і організації підробки офіційного документа (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 358 КК України).

У результаті таких дій колишнім власникам ринку було завдано збитків, додали в ГПУ.

Нагадаємо, у 2010 році акції ТОВ "Промтоварний ринок" (неофіційна назва ринок "7-й кілометр") перейшли у власність Іванющенка й Аврамова.

"7-й кілометр" - найбільший оптово-роздрібний ринок України і найбільший у Європі.

Напередодні глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що "7-й кілометр" приносить оточенню Віктора Януковича $ 800 тис. на місяць.

Тиждень тому головний виконавчий директор бізнес-компанії Al Sayegh Group (ОАЕ) Абдул-Джаббар аль Саєх заявив, що став власником ринку.

З 21 лютого 2015 року щодо Іванющенка розслідується справа про незаконне збагачення на суму 72 млн швейцарський франків і організацію розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Іванющенко зараз зі змінним успіхом оскаржує в судах законність порушення цієї справи. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram